De lækreste birkes


 O P S K R I F T  B I R K E S


Ingredienser

25 gram gær

2 dl lunken vand 

1 tsk salt

1 tsk rørsukker

300 gram hvedemel 


Til udrulning 

100 gram kold smør  


Sådan gør du:

Opløs gæren i det lune vand. Kom hvedemel, salt og rørsukker i og ælt dejen godt. Den er ret klistret. Lad nu dejen hæve tildækket i cirka 25 minutter, stil den gerne lunt. 

Ælt dejen på et meldrysset bord, og rul den ud til en firkant på cirka 30 gange 40 centimeter. 

Sørg hele tiden for at have nok mel på bordet under processen med udrulning. 

Skær det kolde smør i tynde skiver (jeg bruger en ostehøvl), og læg det på den ene halvdel af dejen. Fold den anden halvdel ind over, og rul det igen lidt ud. Fold så den ene tredjedel ind over , og den sidste tredjedel ind over denne. Så du folder i tre lag. 

Rul ud, og gentag processen to gange mere. 

Så ruller du en sidste gang, så dejen bliver til en firkant på 40 gange 30 centimeter. 

Fold dejen sammen på den lange led, så du har en stang, der nu er 40 centimeter lang og 10 centimeter bred. Med en kniv skærer du nu dine tebirkes ud - der bliver 8 birkes af stangen. 

Læg dem på en bageplade, der er beklædt med bagepapir, smør dem med sammenpisket æg og drys med birkes. 

Lad dem hæve 20 minutter.

Bages ved 200 grader i cirka 20 minutter.







Kommentarer