Ingredienser:
50 gram gær
1 dl mælk
100 gram margarine
1 æg
½ tsk salt
1½ spsk sukker
425 gram mel
Birkes
1 dl mælk
100 gram margarine
1 æg
½ tsk salt
1½ spsk sukker
425 gram mel
Birkes
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i den lunede mælk, tilsæt smeltet smør, æg, salt, sukker og mel. Ælt dejen til den er glat og smidig.
Rulles til en firkant på 20*65 cm.
Overfladen pensles med sammenpisket æg. Fold den ene tredjedel af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel henover, så der nu er tre lag.
Rør gæren ud i den lunede mælk, tilsæt smeltet smør, æg, salt, sukker og mel. Ælt dejen til den er glat og smidig.
Rulles til en firkant på 20*65 cm.
Overfladen pensles med sammenpisket æg. Fold den ene tredjedel af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel henover, så der nu er tre lag.
Vend
dejstangen, så sammenføjningen vender nedad. Stangen pensles med sammenpisket
æg. Drys med birkes og skær dejen ud i lige store firkanter.
Hæver tildækket i ca. 30 min.
Bages ved 220 grader i ca. 10 min (midt i ovnen).
Hæver tildækket i ca. 30 min.
Bages ved 220 grader i ca. 10 min (midt i ovnen).
Kommentarer
Send en kommentar