– CA. 40 STK
Ingredienser:
300 gram femkornsblanding
4 dl vand
300 gram femkornsblanding
4 dl vand
Koges sammen
indtil alt vandet er opsuget af kernerne. Gryden tages af varmen, og der
tilsættes
50 gram margarine som smeltes.
Blandingen afkøles let og hældes over i dejfadet. Tilsæt:
4 dl kold vand
2 dl ymer
1 æg
Kontroller at blandingen ikke er for varm, før du tilsætter gæren! Den skal være lunken.
50 gram gær
2 tsk. groft salt
ca. 1,4 kg mel
Dejen skal være ret klistret.
Dejen hæver i ca. 45 min., hvorefter den formes til boller.
50 gram margarine som smeltes.
Blandingen afkøles let og hældes over i dejfadet. Tilsæt:
4 dl kold vand
2 dl ymer
1 æg
Kontroller at blandingen ikke er for varm, før du tilsætter gæren! Den skal være lunken.
50 gram gær
2 tsk. groft salt
ca. 1,4 kg mel
Dejen skal være ret klistret.
Dejen hæver i ca. 45 min., hvorefter den formes til boller.
Efterhæver
ca. 15 min., før de pensles med æg.
Bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.
Bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.
Har lige et spørgsmål skal det være ymer eller kan creme fraiche eller tykmælk også bruges ?
SvarSletDu kan bruge alle tre slags - jeg bruger bare lige hvad jeg har :-)
SvarSletSuper tak for det :)
SvarSlet