Helle's Hindbærsnitter

Ingredienser, marmelade:
220 gram hindbær
100 gram sukker
½ vaniljestang
1 spsk. vand

Fremgangsmåde, marmelade:
Bring hindbær, sukker, vand, og vaniljekornene, vaniljestangen i kog i en gryde. Lad masse småkode i 10-12 minutter, til den er tyknet.
Marmeladen hældes i en skål og afkøler helt – vaniljestangen fjernes.

Ingredienser, mørdej:
75 gram flormelis
150 gram smør
250 gram hvedemel
1 æg
½ vaniljestang

Fremgangsmåde, mørdej:
Ælt alle ingredienserne sammen. Den færdige dej sættes i køleskab en halv time.
Dejen rulles ud og udstikkes. De udstukne cirkler ligges på bagepapir. Smør hindbærmarmelade jævnt over dejen. Der ligges et andet stykke det med udstukket midte ovenpå.
Bages ved 200 grader i ca. 14 minutter – hold øje hele tiden.
Når kagerne er kølet af pyntes de med glasur og evt. frysetørrede hindbær.

Kommentarer