220 gram hindbær
100 gram sukker
½ vaniljestang
1 spsk. vand
Fremgangsmåde, marmelade:
Bring hindbær, sukker, vand, og vaniljekornene, vaniljestangen i
kog i en gryde. Lad masse småkode i 10-12 minutter, til den er tyknet.
Marmeladen hældes i en skål og afkøler helt – vaniljestangen
fjernes.
Ingredienser, mørdej:
75 gram flormelis
150 gram smør
250 gram hvedemel
1 æg
½ vaniljestang
Fremgangsmåde, mørdej:
Ælt alle ingredienserne sammen. Den færdige dej sættes i køleskab
en halv time.
Dejen rulles ud og udstikkes. De udstukne cirkler ligges på
bagepapir. Smør hindbærmarmelade jævnt over dejen. Der ligges et andet stykke
det med udstukket midte ovenpå.
Bages ved 200 grader i ca. 14 minutter – hold øje hele tiden.
Når kagerne er kølet af pyntes de med glasur og evt. frysetørrede
hindbær.
Kommentarer
Send en kommentar