Ingredienser
Bunde:
125 gram mel
50 gram margarine
50 gram flormelis
1 tsk. vand
Fyld:
3 æggehvider
150 gram flormelis
2 dråber eddike
Vaniljesukker eller smagsaroma og farve
Bundene kan også laves af marcipan som udstikkes
Overtræk:
400 gram overtrækschokolade
Fremgangsmåde
Margarinen smeltes og blandes med de øvrige ingredienser. Afkøler en halvtimes tid på køkkenbordet. Stikkes ud til ca. 45 bunde af 3 cm. Bundene bages i ca. 6 min ved 200 grader.
Bunde:
125 gram mel
50 gram margarine
50 gram flormelis
1 tsk. vand
Fyld:
3 æggehvider
150 gram flormelis
2 dråber eddike
Vaniljesukker eller smagsaroma og farve
Bundene kan også laves af marcipan som udstikkes
Overtræk:
400 gram overtrækschokolade
Fremgangsmåde
Margarinen smeltes og blandes med de øvrige ingredienser. Afkøler en halvtimes tid på køkkenbordet. Stikkes ud til ca. 45 bunde af 3 cm. Bundene bages i ca. 6 min ved 200 grader.
Æggehviderne piskes stive. Først langsomt, øg herefter
hastigheden. Eddike tilsættes. Flormelis tilsættes lidt efter lidt og guffen
piskes i 15 minutter. Herefter tilsættes vanilje eller smagsaroma og farve.
Fyldet sættes på de kolde bunde med en sprøjtepose.
Herefter sættes flødebollerne på køl mindst en time inden de overtrækkes.
Overtrækschokoladen smeltes. Dette gøres ved at smelte 250 gram og derefter røre resten i til det hele er smeltet. Flødebollen stilles på en gaffel og chokoladen hældes over med en ske. Chokoladen skal størkne ved stuetemperatur.
Overtrækschokoladen smeltes. Dette gøres ved at smelte 250 gram og derefter røre resten i til det hele er smeltet. Flødebollen stilles på en gaffel og chokoladen hældes over med en ske. Chokoladen skal størkne ved stuetemperatur.
Flødebollerne opbevares i køleskab.
Kommentarer
Send en kommentar