Ingredienser
Dej:
1 dl mælk
50 gram gær
125 gram smeltet margarine
1 æg
4 spsk. sukker
375 gram mel
Dej:
1 dl mælk
50 gram gær
125 gram smeltet margarine
1 æg
4 spsk. sukker
375 gram mel
Til cremen:
1 æg
2 spsk. sukker
2 dl mælk
1½ spsk. mel
vaniliesukker
Fremgangsmåde
Dej:
Lun mælken i en gryde og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Dejen skal hæve et lunt sted i ca. 1 time.
1 æg
2 spsk. sukker
2 dl mælk
1½ spsk. mel
vaniliesukker
Fremgangsmåde
Dej:
Lun mælken i en gryde og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Dejen skal hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Creme:
Pisk alle ingredienserne sammen i en tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme. Kog cremen ved jævn varme under stadig piskning i ca. 5 min. Tag den af varmen og kom cremen i en skål. Lad cremen køle af – rør af og til.
Rul dejen ud til en firkant på ca. 40*40 cm, skær den ud til 16 firkanter. Læg ca. 1 spsk. creme og evt. lidt hakket chokolade på hver firkant. Saml dejen om fyldet og form dem til boller. Sæt bollerne på bagepladen med sammenføjningerne nedad. Bollerne skal efterhæve tildækket i ca. 45 min. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 7 min ved 225 grader.
Pisk alle ingredienserne sammen i en tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme. Kog cremen ved jævn varme under stadig piskning i ca. 5 min. Tag den af varmen og kom cremen i en skål. Lad cremen køle af – rør af og til.
Rul dejen ud til en firkant på ca. 40*40 cm, skær den ud til 16 firkanter. Læg ca. 1 spsk. creme og evt. lidt hakket chokolade på hver firkant. Saml dejen om fyldet og form dem til boller. Sæt bollerne på bagepladen med sammenføjningerne nedad. Bollerne skal efterhæve tildækket i ca. 45 min. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 7 min ved 225 grader.
Kommentarer
Send en kommentar