Chokoladelagkage med salmiak lakrids og hvid chokoladecreme

Ingredienser til kagebunde
250 gram mel
1 tsk. natron
225 gram sukker
50 gram kakao
1 tsk. vanilie
1,25 dl. mælk
100 gram smeltet margarine
2,5 tykmælk eller creme fraiche
1 æg
150 gram blå salmiak Panda lakrids


Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader.

Klip lakridserne over i to stykker. Bland alle de tørre ingredienser i en skål med lakridsen.
Bland de våde ingredienser i en anden skål og pisk kort med et piskeris til massen er ensartet. Hæld den flydende mase i skålen med de tørre ingredienser og fold den sammen, indtil melet er lige akkurat gennemvædet (Brug ikke elpisker).

Kom dejen i en 20 cm smurt springform.

Bages 30-40 min.
Afkøles og dele til to bunde.


Hvid chokoladecreme
200 gram hvid chokolade
2,5 dl piske fløde
Koges sammen i en gryde. Stilles tildækket i køleskab natten over. Piskes til lækker creme som nu puttes mellem de to bunde.

Kommentarer